Maija Leino
Kouluttaja

Olen Maija Leino, aloitin Murrella työharjoittelussa kesällä 2022 ja suoritan parhaillaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa Taitotalossa. Erityisesti arjen taidot ovat lähellä sydäntäni ja kouluttajana tärkeimpänä tavoitteenani on pystyä auttamaan sen juuri jokaiselle omannäköisen, sujuvan yhteisen arjen rakentamisessa. Olen ollut kiinnostunut eläimistä ja vielä tarkemmin niiden käyttäytymisestä, oppimisesta, kouluttamisesta sekä syistä käyttäytymisen takana niin kauan kuin muistan.

Ensimmäisen oman koirani, kiinanharjakoira Tiitun, sain vuonna 2003 ja paria vuotta myöhemmin porukkaan liittyi myös espanjanvesikoira Reia. Olen ehtinyt touhuta koirieni kanssa vuosien varrella monenlaista, mm. agilitya ja näyttelyitä. Minulle tärkeintä harrastamisessa on alusta asti kuitenkin ollut se, että molemmilla on hauskaa, niin itsellä kuin erityisesti koiralla ja kaiken koulutuksen päätavoitteena onkin aina ollut hyvä suhde koiraan ja sen myötä myös miellyttävä ja rento arki. Osallistavan käsittelyn opettelulla on ollut suorastaan käänteentekevä vaikutus arjen sujuvuuteen ja toivoisin todella että olisin tiennyt siitä jo Tiitun aikaan, koska kynsien leikkaamista Tiitu jännitti paljon. Vaikka positiivisen vahvistamisen kautta sinnikkäästi harjoittelemalla lopulta löydettiin tapa jolla homma hoitui melko rennosti, toivoin aina että keksisin keinon tehdä siitä vielä vähän miellyttävämpää.

Tällä hetkellä kotonani asustaa kaksi Espanjasta tarhalta tullutta rescueta. Viisivuotias amstaffimix Antero nauttii täysillä ikiomalla kotisohvalla loikoilusta, lenkkeilystä ja kaikesta pikkuvirikkeestä mitä satutaan keksimään. Neljävuotias Leeloo puolestaan on huomattavasti energisempi tapaus, todella innokas oppimaan uutta ja aina valmiina yhteiseen tekemiseen. Vieraat ympäristöt ja koirat ovat kuitenkin Leeloon mielestä vielä melko jännittäviä, joten harrastukset on mietitty sen mukaan. Neidin kanssa on silti opeteltu yhdessä kaikkea arjen taidoista tasapainotemppuiluihin, sienikoiran hommiin ja viimeisimpänä alettu vähitellen tutustua myös rally-tokon ihmeelliseen maailmaan. Vain aika näyttää mitä kaikkea vielä ehditään yhdessä kokeilla.

Koirien kanssa touhuilun lisäksi vietän toisinaan aikaa myös mm. pyöräillen, frisbeegolfaten, lukien ja käsitöiden parissa.

toukokuu
kesäkuu
heinäkuu
elokuu