Sosiaalinen Murre   

elokuu

Pentujen sosiaalistamisesta puhutaan paljon, mutta aikuinenkin koira voi kaivata sosiaalistamista uusiin asioihin, kuten uusiin ympäristöihin, tilanteisiin, vieraisiin ihmisiin ja koiriin. Jokainen koiranomistaja haluaisi, että oma murre olisi sosiaalinen, yhteiskuntakelpoinen koirakaveri, mutta mitä kaikkea tulisi huomioida, jotta ujostakin koirasta voisi tulla Sosiaalinen Murre? 

Mitä kurssilla oppii?

Kurssilla tutustutaan muun muassa erilaisiin alustoihin ja tiloihin. Kurssilla tehdään myös tehtäviä ja temppuja, jotka varmuudella onnistuvat, sekä harjoitellaan vieraiden ihmisten ja koirien kohtaamista koirakon näin halutessa. Kurssi soveltuu kaikille koirille ja omistajille, ja erinomaisesti myös ns. ujoille koirille, jotka tarvitsevat lisää itsevarmuutta. Kurssin ensisijainen tavoite on tarjota koiralle ja omistajalle onnistumisen kokemuksia ilman pohjataitovaatimuksia tai suorituspaineita.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille ei ole ikä- tai pohjataitovaatimuksia, ja se soveltuu niin pennuille, aikuisille kuin senioreillekin. Huomioithan kuitenkin, ettei kurssi ei sovellu voimakkaasti reaktiivisille koirille. Sosiaalinen Murre soveltuu koiran ensimmäiseksi kurssiksi, mutta myös erinomaisesti Pentukurssin ja Perustaitokurssin jälkeiseksi kurssiksi. 

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Missä kurssi pidetään?

Kurssi pidetään Murren talvella lämmitetyssä ja helteellä viilennetyssä koulutushallissa. Harjoituksia voidaan vuodenajan ja sään puitteissa tehdä myös ulkona piha-alueella.

KUka kuRSSIN ohjaa?

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Krista Akkanen, jolla on pitkä kokemus rescuekoirien parissa työskentelystä Espanjassa.