Perustaitokurssi   

heinäkuu

Mitä Perustaitokurssilla oppii?

Murren Perustaitokurssilla opit kouluttamaan koirallesi arjen taitoja, jotka toivoisit koirasi hallitsevan tilanteessa kuin tilanteessa. Kurssimme tavoitteena on lisätä ymmärrystäsi koirasi käyttäytymisestä ja oppimisesta, sekä perehtyä positiivisen koulutuksen menetelmiin. Kurssilla harjoitellaan erilaisia arjessa tärkeitä taitoja, kuten rauhoittumista, luopumista, luoksetuloa ja hihnassa kulkemista. Lisäksi kurssin aikana käydään läpi aktivointia ja virikkeistämistä, joka lisää koiran hyvinvointia. Jokainen yhdessä tehty harjoitus vahvistaa koiran ja omistajan suhdetta, ja hallinnassa olevalle koiralle voi myös tarjota enemmän koiran kaipaamia koiramaisia vapauksia. Lisäksi esimerkiksi hallittu hihnakäytös vähentää koiran mahdollisia fyysisiä kipuja ja sekä koiran että omistajan stressiä.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Muiden perheenjäsenien kannattaa harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä. Kurssi järjestetään Murren koulutushallissa. Sään salliessa harjoitteita voidaan tehdä myös ulkona piha-alueella. Ryhmä kokoontuu aina peräkkäisinä viikkoina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta. 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset koirat, myös pennut, jos Pentukurssien aikataulut eivät sovi. Huomaathan kuitenkin, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille, eli jos koirasi reagoi muihin koiriin esimerkiksi haukkumalla, otathan yhteyttä ennen kurssille ilmoittautumista. 

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), normaali talutin ja panta/valjaat, runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja sekä lempilelu mikäli sellainen on. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Missä kurssi pidetään?

Kurssi pidetään Murren talvella lämmitetyssä ja helteellä viilennetyssä koulutushallissa (Liedossa Avanti tai Nuolemo).

KUKA KURSSIN OHJAA?

Perustaitokursseja ohjaa eläintenkouluttajat (at.) Krista ja Rosanna, sekä eläintenkouluttajan ammattitutkintoa suorittava Maija. Lue lisää kouluttajistamme täältä.