Katja Vossi
Eläintenkouluttaja

Nimeni on Katja Vossi. Koiraharrastuksen pariin minut innosti ensimmäinen novascotiannoutajani, josta tuli lopulta rotunsa ensimmäinen nelosvalio neljässä eri lajissa. Tällä hetkellä kotoa löytyy kolme novascotiannoutajaa. Yksi jo eläkkeellä, kaksi muuta aktiiviharrastajia, joista toinen on kodinvaihtaja.

Harrastus-/kisataustaa minulla on monesta lajista; toko, nome, mejä, vepe, rallytoko ja pk-haku. Vuodesta 2005 olen pitänyt koulutuksia säännöllisesti. Toko on päälajini ja sitä olen ohjannut ja ohjaan jatkuvasti. Lisäksi pidän niin pentujen kuin harrastuksiin tähtäävien koirakoiden pohjataitokursseja sekä yhteistyötä tukevia ja vireenhallintaan keskittyviä kursseja. Vastaan myös tollereiden Turun ja Salon aluetoiminnasta ja ajoittain olen siellä ohjannut monenlaista mm. noutajien metsästyskokeisiin valmistavia kursseja.

Tapani ohjata on positiivinen ja huomioin aina koiran tunnetilat koulutustilanteissa. Olen suorittanut SKL:n tokon koulutusohjaajan, koetoimitsijan ja liikkeenohjaajan pätevyydet ja toiminut niissä 10-15 vuoden ajan. Koulutuksiltani olen sosionomi (amk), lähihoitaja, ja nyt viimeisimpinä eläintenkouluttaja (at) sekä koira-avusteinen ohjaaja. Pääasiallisen työurani tähän asti olen tehnyt ohjaus- ja asiantuntijatehtävissä erilaisten asiakasryhmien parissa sosiaali-, opetus- ja terveyspuolella.

Itse olen saanut koiraharrastuksen alkupuolella tutustua kouluttajiin, jotka ovat osanneet kannustaa ja motivoida eteenpäin. Koirakurssien ohjaamisesta olenkin aikanaan kiinnostunut siksi, että olen tavannut koirien ohjaajia, jotka ovat olleet kiinnostuneita harrastamisesta, mutta omatoimisesti eteneminen on ollut haasteellista, kuten itsellenikin oli. Halu tehdä koiran kanssa yhdessä asioita ja motivaatio oppimiseen ovat isoja asioita ja niihin mieluusti tartun. Se ilo mitä näkee koiran ja ohjaajan edistyessä, tuo paljon positiivista energiaa.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.