Henrietta Schrey
Kouluttaja

Olen Henrietta ’Henu’ Schrey, kaarinalainen fysioterapeutti (AMK), kouluratsastaja ja IVK tason koulutuomari (SRL). Olen aloittamassa eläinfysioterapiaopinnot 4/2023.
Olen ollut koko elämäni vahvasti eläinten ympäröimä. Perheessäni on aina ollut koiria ja
ratsastusharrastuksen olen aloittanut jo 7-vuotiaana. Tällä hetkellä kotoa löytyvät Espanjanvesikoirat Bea 3v ja tyttärensä Piitu 1v. Molempien koirien kanssa ollaan aloitettu Murrella treenaaminen pentuleikkikoulusta alkaen ja siitä asti treenattu viikoittain ensin arjen taidoista pikkuhiljaa Rally-Tokon vakiryhmiin. Bea kanssa metsästetään viimeistä VOI luokan tulosta, ennen kun päästään mahdollisesti ja toivottavasti jo tämän vuoden puolella siirtymään Mestari -luokkiin.
Lisäksi aloitettiin viime kesänä omaksi iloksi ja vaihteluksi käymään myös vesipelastustreeneissä. Piitu poikkeaa paljon äidistään, sen kanssa ollaan tehty paljon töitä vireenhallinnan kanssa, teknisesti hän on jo hyvinkin pätevä, mutta uudet paikat ja valtava elämänriemu hieman hankaloittavat vielä kilpailu-uran käynnistämistä. Lisäksi eläinperheeseemme kuuluu 12-vuotias suomalainen puoliverihevonen Riku, jonka kanssa valmentaudun aktiivisesti ja kilpailen kansallisella tasolla, tavoitteena olisi päästä nostamaan luokkatasoa vaB luokkiin kevään -23 aikana. Koirat pyörivät tallilla aktiivisesti lähes päivittäin mukana ja ovat siten hyvinkin tottuneita hevosiin. Parasta on päästä tekemään maastolenkkejä yhdessä hevosen ja koirien kanssa. Onko mitään parempaa, kuin laukata hiekkaisella metsätiellä, koirien juostessa onnellisena perässä?
Keväällä aloitan ohjaamaan Murrella Arki-Rally-ryhmiä ja opintojeni edetessä on tarkoitus tarjota myös eläinfysioterapeutin palveluita Murrenkin asiakkaille. Tärkeintä minulle treeneissä on hyvä fiilis, ohjaajalla ja koiralla, tavoitteenahan on koiran ja omistajan välisen suhteen syventyminen. Ammattinikin puolesta olen tottunut ohjaamaan asiakkaita yksilöllisesti ja rakentavasti. Hieman pikkutarkka luonteeni nauttii valtavasti tekniikkaharjoituksista, parasta on päästä yhdessä asiakkaan kanssa miettimään juuri heille sopivia tekniikoita ja ohjaustapaa tehtävien suorittamiseen. Tärkeänä palkitsemiskeinona pidän sosiaalista palkitsemista ja koiran verbaalista motivointia, mitä kannustan muitakin ahkerasti ja rohkeasti käyttämään!