Krista Akkanen
Eläintenkouluttaja

Olen Krista Akkanen, eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittanut koulutusohjaaja. Korona-aikaan on ollut aikaa syventyä lisää erilaisiin koiramaailman asioihin, ja 2021 suoritin Vainuvoiman ja Scentren järjestämän hajutyöohjaajakouluttajakurssin valmistuen hajutyöohjaajaksi. Lisäksi suoritin Jenny Jalosen yksinolokouluttajakurssin ollen nyt Digital Dogsitterin kouluttajalistalla. Oma vahvuuteni kouluttajana on aikuisten koirien sosiaalistamisessa, ja arjen hallintaan ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Koulutuksessa minulle on tärkeintä arjen sujuvuus sekä koiran ja omistajan välinen suhde. Pentuiän sosiaalistaminen on erittäin tärkeää, mutta peli ei ole menetetty, vaikka sosiaalistaminen aloitettaisiin myöhemmälläkin iällä.
Erikoisosaamisalaani on rescuekoirien kanssa työskentely. Pyöritän omaa Second Chance Rescue– yhdistystä, joka tuo Espanjasta koiria Suomeen. Olen työskennellyt vuosia rescuetarhalla Espanjassa ja kotoa löytyykin viisi rescuekoiraa ja rescuekani. Koko elämä pyörii tavalla tai toisella eläimien ympärillä, mutta heti niiden jälkeen seuraavina ovat matkailu, kesä ja aurinko ; )
Parasta perustaito- ja sosiaalistamiskurssien vetämisessä on nähdä omistajan ja koiran yhteistyön kehittymistä, löytää helpotusta arjen haasteisiin ja myötäelää onnistumisen kokemuksia. Toivottavasti yhä useammat löytävät tiensä Murren kursseille – vaikka ongelmia arjessa ei olisikaan, perustaitojen ja positiivisten kokemusten tärkeyttä ei sovi koskaan unohtaa.
tammikuu
helmikuu
maaliskuu
huhtikuu
toukokuu