Johanna Virtanen
Eläintenkouluttaja

Olen Johanna Virtanen ja koulutan Murrella koirien hajutyöskentelyä. Noseworkia perusteista jatko- ja vakkariryhmiin sekä kausiluonteisesti koirien sienikursseja.

Koirien parissa olen työskennellyt jo useamman vuoden. Valmistuin koirahierojaksi vuonna 2012 ja olen toiminut siitä asti päätoimisena eläinalan yrittäjänä. Oman työni, koiraharrastusten sekä lisäkouluttautumisen myötä eläinten kouluttaminen alkoi kiinnostaa entistä enemmän.

Olen harrastanut koirien kanssa erilaisia lajeja, mutta hajutyöskentely vei mennessään. Jo eläköityneen labbis mix Kanelin kanssa löysimme aikoinaan Noseworkin ja Id-tunnistusjäljen. Kiinnostus koirien hajutyöskentelyyn alkoi toden teolla. Kouluttauduin hajukoiraohjaajaksi kohdehajuna homeet. Kanelin työura valitettavasti loppui terveydellisiin syihin. Koulutuksen myötä sain kuitenkin suuren kipinän jatkokouluttautumiseen. Valmistuin hajutyökouluttajaksi ja tällä hetkellä eläintenkouluttajan ammattitutkinto-opinnot sain valmiiksi 2024. 

Työni on antoisaa. Koirien kuntoutus ja koulutus tukevat hienosti toisiaan, ja molemmathan ovat tärkeä osa koiran kokonaisvaltaista hyvinointia!

Hajutyöskentely aktivoi koiraa ja se sopii koirille kokoon, rotuun tai ikään katsomatta. Haistelu on koiralle yksi luontaisimmista toiminnoista. Tiesitkö muuten, että hajuaisti kehittyy pennulle jo sikiökaudella, ja toimii aisteista viimeisenä?!

Tervetuloa mukaan erittäin mielenkiintoisen harrastuksen pariin! Toivon tunneillani koirakoiden nauttivan yhdessä tekemisen ilosta.

Kuvassa toinen koiristani, bordercollie Kuura.