Parivaljakko-kurssi   

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Millainen parivaljakko teillä lenkkeilee?  Monikoiratalouksissa ulkoilu voi olla haastavaa, koska parivaljakon osapuolet saattavat reagoida hyvin eri tavoin ympäristön asioihin. Toinen voi jännittää muita koiria, kun toinen taas innokkaasti haluaisi tavata muita. Toista voi kiinnostaa hajut,  kun toinen reagoi ohikulkeviin. Pahimmassa tapauksessa parivaljakon osapuolet saavat rähinän keskenään aikaiseksi, kun vastaantuleva koira tai jokin muu häiriötekijä aiheuttaa kiihtymystä. 

Miksi Parivaljakko -kurssi on hyödyllinen?

Hallittu hihna- ja ohituskäytös vaatii koulutusta yhdenkin koiran kanssa, sitä tietenkin tarvitaan entisestään silloin, kun koiria lenkkeilee samanaikaisesti useampi.  Kun koiria on useampi, on hyvä hallinta vielä tärkeämmässä roolissa jo ihan turvallisuussyistä.

Mitä kurssilla oppii?

Kurssilla keskitytään mm. hihnatekniikkaan, kontaktiin, sekä vastaehdollistamisharjoituksiin. Käytämme oppimispsykologiaan ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvia moderneja koulutusmenetelmiä kaikilla kursseillamme. Jotta koira pystyy ylipäätään omaksumaan uusia toimintatapoja, sen tulee pystyä keskittymään, ja näin ollen myös rauhoittumaan. Siksi kurssilla harjoitellaan myös rauhoittumista erilaisten hihna- ja ohitusharjoitteiden ohella. 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii koirille, jolla on parannettavaa hihnakäytöksessä, tai haluat lenkeistänne sujuvampia ja mukavampia molemmille osapuolille. Huom! Kurssi ei kuitenkaan sovellu voimakkaasti reaktiivisille koirille. Tällöin yksityiskoulutuksena pidettävä Hihna- ja Ohituskoulutus voi olla paras vaihtoehto aloittaa yhteistyön rakentaminen. 

Missä koulutus pidetään?

Harjoituksia tehdään sekä Murren lämpimässä koulutushallissa, että ulkona piha-alueella sään salliessa. Kirjoitathan ilmoittautuessasi lisätietokenttään, minkälainen hihnakäytöshaaste sinun parivaljakollasi on! 

Mitä koulutukseen tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), tavallinen talutin sekä runsaasti koirillesi mieluisia makupaloja.  Välittömästi ilmoittautumisen jälkeen saat antamaasi sähköpostiisi infokirjeen, jota sisältää kaiken tarvittavan lisätiedon kurssille osallistumisesta. 

KUKA KURSSIN OHJAA?

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Krista.