Nosework tutuksi   

kesäkuu
elokuu

Mitä Nosework on?

Nosework -harrastuslaji kehitettiin alunperin Yhdysvalloissa, kun huomattiin hajutyöskentelyn parantavan rescuekoirien hyvinvointia. Haistelu on koiralle ehkä tärkein lajityypillinen käyttäytymismuoto, ja siksi Nosework on koirille paitsi hauskaa puuhastelua, myös tehokasta aktivointia. Noseworkia on helppoa toteuttaa kotioloissa, mutta se voi olla myös tavoitteellista harrastaminen, mikäli tähtäimenä on kilpaileminen. Kouluttaminen perustuu palkitsemiseen ja koiran oman toiminnan kannustamiseen. 

Mitä Nosework tutuksi -kurssilla oppii?

Nosework tutuksi -kurssilla tutustutaan hajutyöskentelyyn, ja koira oppii tunnistamaan 1-koeluokan hajun, eucalyptuksen. Kurssilla harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan, joten kurssi soveltuu myös sellaisille koirille, jotka eivät pysty työskentelemään ryhmässä muiden koirien läsnäollessa. Koirat odottavat vuoroaan autossa, josta ne haetaan vuorotellen työskentelemään. Ryhmään otetaan max viisi koirakkoa, ja yhden treenin kesto on noin 90 minuuttia, riippuen montako koiraa ryhmässä on. Tutustumiskurssin kesto on viisi viikkoa, hintaan sisältyy tarvikkeet, joilla pääsee kotona harjoittelun alkuun. Ensimmäinen kerta on luentokerta, ei koiria mukaan. 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille osallistumisen alaikäraja on 6kk. Tämä kurssi on tarkoitettu vasta lajin parissa aloitteleville, joten aikaisempaa kokemusta hajutyöskentelystä ei tarvita. Jos olet koirasi kanssa harrastanut aiemmin Noseworkia ja koirallasi on lajin perustaidot hallussa, voit kysyä sopivaa jatkoryhmää.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan vesikuppi, normaali talutin, panta tai valjaat, koirasi lempilelu, sekä runsaasti koiralle mieleisiä makupaloja. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Missä kurssi pidetään?

Kurssi pidetään Murren talvella lämmitetyssä ja helteellä viilennetyssä koulutushallissa. 

KUKA KURSSIN OHJAA?

Kurssin ohjaa hajutyöskentelyyn erikoistunut koulutusohjaaja, eläintenkouluttajaopiskelija Johanna Virtanen.