Murren Luoksetulokurssi   

kesäkuu
heinäkuu

Mitä Murren Luoksetulokurssilla oppii?

Koiran luotettava luoksetulo on varmasti jokaisen koiranomistajan toivekäytös. Pikkupennut usein pysyttelevät omistajansa läheisyydessä, ja tästä voi syntyä harhaanjohtava käsitys, että asiaa ei tarvitsisi harjoitella. Jo tällöin kannattaa kuitenkin lähteä vahvistamaan ohjaajan lähellä pysymistä ja ympäristön häiriöistä luopumista, koska viimeistään murrosikä saa pennun kiinnostumaan myös muista asioista kuin ohjaajastaan.

Murren Luoksetulokurssilla käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat luoksetulon onnistumiseen, kuten yksilöllisesti valitut palkkiot, motivaation rakentaminen sekä koulutetut taidot mm. ympäristön ärsykkeiden suhteen.  Jotta luoksetulosta saa varman ja toimivan, vaatii käytös koulutusta ja hurjan määrän toistoja kannattavien palkkioiden kera. Oleellisen tärkeää on harjoitella paitsi luoksetulovihjeeseen reagoimista, myös ympäristön häiriöistä luopumista. Kuten kaikilla muillakin Murren kursseilla, kurssilla on käytössä eettiset ja modernit koulutusmenetelmät.

Kurssilla ovat oppimassa sekä Murre että omistaja.  Ohjaajana voi toimia myös aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Muiden perheenjäsenien kannattaa harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä. 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi on ns. matalan kynnyksen kurssi ja sinne ovat tervetulleita kaikki omistajat koirineen pohjataidoista riippumatta.  Huomaathan kuitenkin, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille, eli jos koirasi reagoi muihin koiriin esimerkiksi haukkumalla, otathan yhteyttä ennen kurssille ilmoittautumista.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), valjaat tai ei- kuristava panta ja normaali talutin, runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja, sekä lelu, jolla koirasi mielellään leikkii. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Missä kurssi pidetään?

Kurssi pidetään Murren talvella lämmitetyssä ja helteellä viilennetyssä koulutushallissa. Harjoituksia voidaan vuodenajan ja sään puitteissa tehdä myös ulkona piha-alueella.

KUKA KURSSIN OHJAA?

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Saara Uljas. Voit lukea lisää kouluttajistamme täältä.