Kontaktikurssi   

kesäkuu

Jos näet ohitustilanteessa kauniisti ohjaajaansa katselevan koiran, kyse on todennäköisesti siitä, että asiaa on treenattu paljon. Mitäpä jos koirasi toisen koiran nähdessään ottaisikin oma-aloitteisesti kontaktin Sinuun? Arjen hallintaa helpottavaa, ja yhteistyötä vahvistavaa koulutusta ei tulisi ajatella erillisenä, yksittäisenä treenitilanteena, vaan tapana toimia koiran kanssa.

Miksi Kontaktikurssi on hyödyllinen?

Tavallisessa arjessa luottamussuhteen ja yhteistyön perusta on se, että koira osaa ja ennen kaikkea haluaa kysyä omistajaltaan lupaa erilaisiin asioihin. Usein käy niin, että kotona harjoitukset sujuvat hyvin, mutta kun mukaan tulevat ympäristön häiriöt, niin kontaktihakuisuus omistajaan ei olekaan enää itsestäänselvyys. Jotta koiran tarkkaavaisuus ja kiinnostus ohjaajaansa säilyisi tilanteessa kuin tilanteessa, palkitsemista on pidettävä yllä, ja sen voi rakentaa koiralle kannattavaksi toistojen, palkkioiden ja erilaisten koulutustyökalujen avulla. Tätä kaikkea harjoitellaan Murren Kontaktikurssilla. 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi soveltuu erinomaisesti nuoremmille koirille ja aikuisille, joilla on vaikeaa keskittyä työskentelemään omistajan kanssa, kun ympärillä on häiriöitä. Kontaktikurssi soveltuu myös erinomaisesti Pentukurssin ja Perustaitokurssin jälkeiseksi kurssiksi.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), normaali talutin, runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja, sekä koirasi lempilelu. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Missä kurssi pidetään?

Kurssi pidetään Murren koulutushallissa (talvella lämmitetty, helteillä viilennetty), mutta harjoituksia voidaan vuodenajan ja sään puitteissa tehdä myös ulkona piha-alueella.

KUKA KURSSIN OHJAA?

Kontaktikursseja ohjaa eläintenkouluttajat (at.) Anniina, Krista, Katja V. sekä eläintenkouluttajan ammattitutkintoa suorittava Maija.