Hienosti Hihnassa   

toukokuu

Miksi Hienosti Hihnassa -kurssi on hyödyllinen?

Hallittu hihna- ja ohituskäytös vaatii koulutusta samoin kuin mikä tahansa muukin käytös. Yksikään koiranpentu ei ole syntynyt panta kaulassa eikä näin ollen voi osata kytkettynä kulkemista ilman harjoittelua. Useimmiten hihnassa vetäminen ja ohitusongelmat kulkevat käsi kädessä. Paitsi että remmissä räyhäävän koiran omistajaa hävettää ja harmittaa, ei remmiräyhälläkään ole hyvä olla vaan se on stressaantunut ja saattaa jopa kärsiä remmissä tempomisesta aiheutuvista kivuista.

Mitä kurssilla oppii?

Kurssilla keskitytään mm. hihnatekniikkaan, kontaktiin sekä vastaehdollistamisharjoitteisiin. Käytössämme on oppimispsykologiaan ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvat modernit koulutusmenetelmät kaikilla kursseillamme. Jotta koira pystyy ylipäätään omaksua uusia toimintatapoja, sen tulee pystyä keskittymään, ja näin ollen myös rauhoittumaan. Siksi kurssilla harjoitellaan myös rauhoittumista erilaisten hihna- ja ohitusharjoitteiden ohella.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii koirille, jolla on parannettavaa hihnakäytöksessä, tai haluat lenkeistänne sujuvampia ja mukavampia molemmille osapuolille.
Huom! Kurssi ei kuitenkaan sovellu voimakkaasti reaktiivisille koirille. Tällöin Yksityisohjaus joko Avannissa tai Nuolemossa voi olla paras vaihtoehto aloittaa yhteisen sävelen rakentaminen. 

Missä kurssi pidetään?

Kurssi pidetään Murren koulutushallissa (talvella lämmitetty, helteillä viilennetty), mutta harjoituksia voidaan vuodenajan ja sään puitteissa tehdä myös ulkona piha-alueella. 

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), tavallinen talutin sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja.  Kun ilmoittaudut koulutukseen, saat sähköpostiisi ohjeet, jotka sisältävät kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta. Kirjoitathan myös ilmoittautuessasi lisätietokenttään, minkälainen hihnakäytöshaaste sinulla on koirasi kanssa!

KUKA KURSSIN OHJAA?

Hihnakursseja ohjaa eläintenkouluttajat (at.) Krista, Minna, Rosanna sekä eläintenkouluttajan ammattitutkintoa suorittava Maija.