Sara Uusitalo
Eläintenkouluttaja

Olen Sara Uusitalo ja aloitin Murrella harjoittelijana alkusyksystä 2022 päästyäni opiskelemaan Taitotaloon eläintenkouluttajan ammattitutkintoa. Olen toiminut Liedossa lemmikkieläintarvikeliike Karvakorvissa yrittäjänä vuodesta 2017, jonka lisäksi teen trimmauksia, joten toimin täysipäiväsesti yrittäjänä eläinalalla. Trimmaajan ammattitutkinto-opiskeluni saan päätökseen talvella 2022-2023. Koulutukseltani olen AMK agrologi ja suorittanut lisäksi mm. kasvattajan peruskurssin, jatkokurssin, sekä kehäsihteerikurssin. Kasvatan pienimuotoisesti mittelspitzejä kennelnimellä Akwarellan. Opetustaustaa minulla on lähes 10 vuoden ajalta hevospuolelta ratsastuskoulusta.
Kotoani löytyy 7 koiraa; 2 tiibetinmastiffia, 1 pyreneittenkoira, 2 mittelspitziä sekä 2 kodinvaihtajana tullutta paimenkoiraa. Myös molossityyppisistä koirista olen saanut hetken nauttia; aiemmin laumaani kuului kaksi cane corsoa, jotka molemmat siirtyivät terveyshaasteidensa takia ikiunille liian varhain.. Harrastelemme lähes kaikkien koirieni kanssa jotakin; päälajeina tällä hetkellä koiranäyttelyt, rallytoko ja nosework, sekä uutena juttuna aloitimme syksyllä 2022 etsijäkoiraliiton alkeiskurssilla. Minulla on myös vahva hevosharrastus-tausta, ja tällä hetkellä omistuksessani on myös nuorta hevosta: fwb-ori, suomenhevostamma sekä shetlanninponitamma.
Olen aina halunnut tehdä töitä eläinten kanssa ja elää elämääni eläinten ehdoilla. Kiinnostukseni eläinten kehitykseen, käyttäytymiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on vuosi vuodelta lisääntynyt, ja haluan jatkuvasti oppia ymmärtämään rakkaita perheenjäseniämme yhä paremmin. Pidän tärkeänä yhteisen tekemisen meininkiä, koiran motivointia ja eri motivointikeinojen etsimistä ja aitoa onnistumisen iloa yhdessä tekemisestä. Ongelmat on tehty ratkottaviksi, ja sydäntäni lähellä on sujuvan arjen rakentamisen, ongelmien ratkomisen sekä pentujen lisäksi nuo laumanvartijakoirat.

Kaikkien koirien kanssa voi harrastaa iästä, persoonasta ja rodusta riippumatta! Pidetään yhdessä hauskaa ja opitaan!
huhtikuu
toukokuu
kesäkuu