Hihna- ja ohituskoulutus

65 € / krt
Kakontie 4, Tuulissuo

Ilmoittautumislomake

kerrothan vielä koirasi rodun, sukupuolen ja iän.

Onko sinulla reaktiivinen koira, jolle ryhmäkoulutustilanteet ovat liian vaikeita tai stressaavia, tai haluatko muutoin yksityisohjaukseen, jossa keskitytään vain sinuun ja koiraasi?

Hallittu hihna- ja ohituskäytös vaatii koulutusta samoin kuin mikä tahansa muukin käytös. Yksikään koiranpentu ei ole syntynyt panta kaulassa eikä näin ollen voi osata kytkettynä kulkemista ilman harjoittelua. Useimmiten hihnassa vetäminen ja ohitusongelmat kulkevat käsi kädessä.  Paitsi, että remmissä räyhäävän koiran omistajaa hävettää ja harmittaa, ei remmiräyhälläkään ole hyvä olla vaan se on stressaantunut ja saattaa jopa kärsiä remmissä tempomisesta aiheutuvista kivuista.

Nopeimmat tulokset hihnakäytöksen parantamiseen saavutetaan yksityisohjauksessa, jossa ennen kaikkea ohjaaja oppii miten tulisi toimia muuttaakseen koiransa käyttäytymistä toivottuun suuntaan. Usein omistaja löytää yhteisen sävelen koiransa kanssa jo yhden tapaamisen jälkeen, mutta joskus tarvitaan pari lisäkoulutuskertaa, joissa oppii niin koira kuin omistaja. 

Yksityisohjauksessa pyritään selvittämään mikä koirasi käytöksen syyn taustalla on, ja mikä sitä motivoi, jotta löydetään uusia vahvisteita, joilla muokataan käytöstä toivottuun suuntaan. Keskitytään myös erilaisiin ulkoilua helpottaviin työkaluihin, kuten hihnatekniikkaan, kontaktiin sekä vastaehdollistamiseen. Käytössä oppimispsykologiaan, sekä positiiviseen vahvistamiseen perustuvat koulutusmenetelmät. Ns. häiriökoiraa voidaan käyttää apuna, kun koirakolle ovat edellämainitut menetelmät tulleet tutuksi.

Harjoituksia voidaan tehdä joko lämpimässä koulutushallissa tai ulkona. Tarvittaessa koulutus voidaan tehdä myös koirakon kotona (kotikäyntihinta 135€).