Sosiaalinen Murre

Kesto
5 x 50 min
Sijainti
Kakontie 4, Lieto (Tuulissuo, Avanti 1)

Pentujen sosiaalistamisesta puhutaan paljon, mutta aikuinenkin koira voi kaivata sosiaalistamista uusiin asioihin, kuten uusiin ympäristöihin, tilanteisiin, vieraisiin ihmisiin ja koiriin. Jokainen koiranomistaja haluaisi, että oma murre olisi sosiaalinen, yhteiskuntakelpoinen koirakaveri, mutta mitä kaikkea tulisi huomioida, jotta ujostakin koirasta voisi tulla Sosiaalinen Murre?

Mitä kurssilla oppii?

Kurssilla tutustutaan muun muassa erilaisiin alustoihin ja tiloihin. Kurssilla tehdään myös tehtäviä ja temppuja, jotka varmuudella onnistuvat, sekä harjoitellaan vieraiden ihmisten ja koirien kohtaamista koirakon näin halutessa. Kurssi soveltuu kaikille koirille ja omistajille, ja erinomaisesti myös ns. ujoille koirille, jotka tarvitsevat lisää itsevarmuutta. Kurssin ensisijainen tavoite on tarjota koiralle ja omistajalle onnistumisen kokemuksia ilman pohjataitovaatimuksia tai suorituspaineita.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Ryhmä kokoontuu aina peräkkäisinä viikkoina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille ei ole ikä- tai pohjataitovaatimuksia, ja se soveltuu niin pennuille, aikuisille kuin senioreillekin. Huomioithan kuitenkin, ettei kurssi ei sovellu voimakkaasti reaktiivisille koirille. Sosiaalinen Murre soveltuu koiran ensimmäiseksi kurssiksi, mutta myös erinomaisesti Pentukurssin ja Perustaitokurssin jälkeiseksi kurssiksi.

Kurssin kouluttaja

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Krista Akkanen, jolla on pitkä kokemus rescuekoirien parissa työskentelystä Espanjassa. Kurssi järjestetään Murren koulutushallilla, mutta harjoitteita voidaan sään salliessa tehdä myös ulkona.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Asiakkaat suosittelevat

  1. Bea Vuori

    Mahtavat ohjaajat osaavat antaa paljon vinkkejä ja ystävällistä palvelua yksilöllisesti! Erityisesti mieleen jäänyt ihana ohjaaja Krista, joka järjesti meidät häiriö koirani kanssa ensimmäisenä sisälle halliin aina, jotta saatiin rauhassa tutustua paikkaan ja ottaa oma paikka haltuun ennen muiden tuloa. Sekä hän kertoi muille koirakoille, että tarvitsemme enempi tilaa, jotta sain rauhassa keskittyä vain koiraani muiden kulkiessa ohitsemme ja koko tunnin ajankin muistutteli muita tarvittaessa! Kurssin sisältö oli paljolti kertausta meille monen muun kurssin käyneinä jo, mutta saimme silti uusia hyödyllisiä työkaluja koulutukseen ja arkeen mukaan kurssilta. Suosittelen lämpimästi Turun Murrea!