Rally-toko tutuksi Salo

Kesto
5 x 50 min
Sijainti
Joensuunkatu 9, 24100 Salo (Meriniitty)

125 
toukokuu 2 / ti 19:00
Anniina

Rally-toko on yhdistelmä tokoa, agilityä ja koiratanssia. Lajissa tärkeintä on iloinen mieli ja heiluva häntä.

Ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta.

Mitä Rally-toko tutuksi -kurssilla oppii?

Rally-toko tutuksi -kurssi tutustuttaa sinut ja koirasi rally-tokon iloiseen maailmaan. Kurssilla tutustutaan alokasluokan liikkeisiin ja tehtäväkyltteihin, sekä harjoitellaan liikkeiden palasia, joista kokonaiset tehtävät rakentuvat. Kurssilla tehdään myös harjoitteita, jotka kehittävät tehtävien sujuvaa suorittamista.

Huom! Rally-toko on kilpailulaji, joten kurssilla käydään läpi mm kilpailusääntöjä.

Rally-toko on hauskaa ja iloista puuhaa niin koiralle kuin omistajallekin. Erilaisia tehtäväkylttejä on noin sata, eli harjoiteltavaa riittää, mikäli lajista innostuu. Murrella rally-tokoa harjoittelee sekä kilpailevia koirakoita että myös koiria ja omistajia, jotka eivät tähtää kisaamiseen, vaan vahvaan koiran ja omistajan väliseen yhteistyöhön. Tutustumiskurssin jälkeen harrastusta voi jatkaa rally-tokon Jatkokurssille, ja sen jälkeen vakiryhmään.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Kurssi järjestetään Salon Murren koulutushallissa.

Kenelle kurssi sopii?

Rally-toko sopii rodusta riippumatta kaikille koirille ja lajista kiinnostuneille ohjaajille. Osallistuvan koiran alaikärajaksi suosittelemme puolen vuoden ikää. Mikäli koirasi ei ole aiemmin osallistunut lainkaan ryhmäharjoitustilanteeseen, edellytämme vähintään Arkitottis-kurssia vastaavia taitoja ennen lajikurssille osallistumista. Huomaathan myös, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille.

Kurssin kouluttaja

Rally-tokon tutustumiskursseja ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Anniina Ahonen, joka kilpailee oman koiransa kanssa Mestariluokassa.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.