Murren Mushroom- kurssi

Kesto
5 x 60 min
Sijainti
Kakontie 4, Lieto (Tuulissuo, Avanti 1)

Mitä Murren Mushroom -kurssilla oppii?

Koiran hajuaisti on ilmiömäinen, ja ihminen onkin oppinut valjastamaan sen monenlaiseen hyötykäyttöön. Kun koira osaa etsiä ja ilmaista sienet ohjaajalleen, tulee sienestyksestä kiva yhteinen harrastus.  Murren Mushroom- -kurssilla tutustutaan hajutyöskentelyyn, ja koira opetetaan tunnistamaan tietyn, itse valitun sienilajin haju. Lisäksi sille opetetaan myös ilmaisukäytös. Kurssilaiset tuovat oman kohdehajunsa (sienet) mukanaan ensimmäiselle kurssikerralle.

Missä ja miten kurssi toteutetaan?

Kurssi järjestetään Murren Avannin toimipisteessä. Kurssilla harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan, joten kurssi soveltuu myös sellaisille koirille, jotka eivät pysty työskentelemään ryhmässä muiden koirien läsnäollessa. Koirat odottavat vuoroaan autossa, josta ne haetaan vuorotellen työskentelemään. Huom! Huomioithan sääolosuhteet koirasi odottaessa autossa.

Ryhmään otetaan max viisi koirakkoa, ja yhden treenin kesto on 90 minuuttia riippuen montako koirakkoa osallistuu. Kurssin kesto on viisi viikkoa ja ryhmä kokoontuu joka viikko aina samana ajankohtana, jos ei muuta ilmoiteta.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille osallistumisen alaikäraja on 6kk. Tämä kurssi on tarkoitettu vasta lajin parissa aloitteleville, joten aikaisempaa kokemusta hajutyöskentelystä ei tarvita.

Kuka kurssin ohjaa?

Kurssia ohjaa hajutyöskentelyyn erikoistunut koulutusohjaaja Johanna Virtanen.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan oma kohdehaju (sienet), vesikuppi, vettä, normaali talutin, panta tai valjaat, koirasi lempilelu, sekä runsaasti koiralle mieleisiä makupaloja.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.