Junnu-Agi

Kesto
6 x 60 min
Sijainti
Joensuunkatu 9, Salo (Meriniitty)

185 
toukokuu 4 / to 18:00
Anna-Maija
Lisäinfo

Agility on vauhdikas liikuntalaji, jossa koira suorittaa esteradan ohjaajan opastamana. Vauhdikkaan lajista tekee se, että tavoitteena on suorittaa esterata virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti.

Ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta.

Mitä Junnu-Agi-kurssilla oppii?

Junnu-Agi tutustuttaa sinut ja pentusi agilityn mielenkiintoiseen maailmaan pennuille turvallisilla harjoitteilla. Kurssilla opetellaan ohjausten perusteita ja harjoitellaan agilityssa hyödyllisiä pohjataitoja. Lisäksi tutustutaan pentujen kanssa agilityesteisiin ja saadaan oikeaoppinen pohja lajiharjoittelulle.

Kuten muitakin lajeja, agilitya voi harrastaa monella eri tasolla. Se voi olla koiran aktivointia tai sitä voi harrastaa tavoitteellisesti. Koirat pääsääntöisesti innostuvat lajista ja agility ohjaajan ja koiran yhteisenä harrastuksena parantaa ohjaajan ja koiran yhteistyötä. Kurssin harjoitukset perustuvat esteiden turvalliseen ja sääntöjen mukaiseen suorittamiseen. Tämän vuoksi kurssilla tulee harjoittelun ohessa tutuksi myös lajin sääntöjä. Kurssi antaa hyvän pohjan varsinaiselle lajiharjoittelulle, mikäli lajista innostuu enemmän. Agiin valmistavan kurssin jälkeen voit jatkaa jatkokurssille.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla on vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Kurssi järjestetään Salon Murren  koulutushallissa.

Kenelle kurssi sopii?

Junnu-Agi sopii 6kk-12kk ikäisille koirille ja lajista kiinnostuneille ohjaajille. Mikäli osallistut kurssille vuoden ikäisen tai sitä vanhemman koiran kanssa, suosittelemme Agi tutuksi -kurssia. Mikäli koirasi ei ole aiemmin osallistunut lainkaan ryhmäharjoitustilanteeseen, edellytämme ennen lajikurssille osallistumista vähintään Murren Arkitottis- kurssin vastaavia taitoja. Huomaathan myös, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), koirasi lempilelu sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Kuka kurssin ohjaa?

Kurssin ohjaa koulutusohjaaja Anna-Maija Sundman, jolla on pitkä kilpailu- ja koulutuskokemus lajista.  Lue lisää kouluttajistamme täältä.