Hihna- ja ohituskurssi

Kesto
4 x 50 min
Sijainti
Kakontie 4, Lieto (Tuulissuo)

Miksi hihna- ja ohituskurssi on hyödyllinen?

Hallittu hihna- ja ohituskäytös vaatii koulutusta samoin kuin mikä tahansa muukin käytös. Yksikään koiranpentu ei ole syntynyt panta kaulassa eikä näin ollen voi osata kytkettynä kulkemista ilman harjoittelua. Useimmiten hihnassa vetäminen ja ohitusongelmat kulkevat käsi kädessä. Paitsi, että remmissä räyhäävän koiran omistajaa hävettää ja harmittaa, ei remmiräyhälläkään ole hyvä olla vaan se on stressaantunut ja saattaa jopa kärsiä remmissä tempomisesta aiheutuvista kivuista.

Mitä kurssilla oppii?

Kurssilla keskitytään mm. hihnatekniikkaan, kontaktiin, sekä vastaehdollistamiseen. Käytämme oppimispsykologiaan ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä. Jotta koira pystyy ylipäätään omaksua uusia toimintatapoja, sen tulee pystyä keskittymään, ja näin ollen myös rauhoittumaan. Siksi kurssilla harjoitellaan myös rauhoittumista erilaisten hihna- ja ohitusharjoitteiden ohella. Osallistujakoiran alaikäraja on 6kk.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii jokaiselle koiralle, jolla on parannettavaa hihnakäytöksessä, tai haluat lenkeistänne sujuvampia ja mukavampia molemmille osapuolille. Huom! Kurssi ei kuitenkaan sovellu voimakkaasti reaktiivisille (toisiin koiriin tai ihmisiin reagoiville) koirille. Tällöin yksityiskoulutuksena pidettävä Hihna- ja Ohituskoulutus voi olla paras vaihtoehto aloittaa yhteisen sävelen rakentaminen. Jos uskot, että koirasi pystyy alkuinnostuksen jälkeen keskittymään myös ryhmässä, tämä kurssi soveltuu teille. Kurssi ei sovellu myöskään kovin ujoille koirille, koska ryhmässä saattaa olla haukkuvia koiria.

Kurssin kouluttaja

Kurssin ohjaa eläintenkouluttajat (at.) Anniina tai Krista.

Missä koulutus pidetään?

Harjoituksia tehdään sekä Murren lämpimässä koulutushallissa, että ulkona piha-alueella sään salliessa. Kurssilla on myös mahdollisuus käyttää väliseiniä koirille, jotka reagoivat näköärsykkeisiin. Kirjoitathan ilmoittautuessasi lisätietokenttään, minkälainen hihnakäytöshaaste sinulla on koirasi kanssa!

Mitä koulutukseen tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Jos käytössäsi on naksutin, tuo myös se kurssille. Kun ilmoittaudut koulutukseen, saat sähköpostiisi ohjeet, jotka sisältävät kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.