Agi tutuksi

Kesto
6 x 60 min
Sijainti
Joensuunkatu 9, Salo (Meriniitty)

185 
toukokuu 4 / to 19:00
Anna-Maija
Lisäinfo

Agility on vauhdikas liikuntalaji, jossa koira suorittaa esteradan ohjaajan opastamana. Vauhdikkaan lajista tekee se, että tavoitteena on suorittaa esterata virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti.

Huom! Ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta.

Mitä Agi tutuksi -kurssilla oppii?

Agi tutuksi -kurssi tutustuttaa sinut ja koirasi agilityn mielenkiintoiseen maailmaan. Kurssilla tutustutaan agilityesteisiin ja saadaan oikeaoppinen pohja esteharjoittelulle. Lisäksi opetellaan ohjausten perusteita ja harjoitellaan agilityn pohjataitoja.

Kuten muitakin lajeja, agilitya voi harrastaa monella eri tasolla. Se voi olla koiran aktivointia tai sitä voi harrastaa tavoitteellisesti. Koirat pääsääntöisesti innostuvat lajista ja agility ohjaajan ja koiran yhteisenä harrastuksena parantaa ohjaajan ja koiran yhteistyötä. Kurssin harjoitukset perustuvat esteiden turvalliseen ja sääntöjen mukaiseen suorittamiseen. Tämän vuoksi kurssilla käydään harjoittelun ohessa myös läpi myös lajin kilpailusääntöjä. Kurssi antaa hyvän pohjan varsinaiselle lajiharjoittelulle, mikäli lajista innostuu enemmän. Agi tutuksi- kurssin jälkeen voit jatkaa Agi Jatkokurssille.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla on vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Kurssi järjestetään Salon Murren koulutushallissa.

Kenelle kurssi sopii?

Agility sopii rodusta riippumatta kaikille koirille ja lajista kiinnostuneille ohjaajille. Mikäli osallistut kurssille  6 kuukautta täyttäneen, mutta alle vuoden ikäisen koiran kanssa, suosittelemme agiin valmistavaa Junnu Agi-kurssia. Mikäli koirasi ei ole aiemmin osallistunut lainkaan ryhmäharjoitustilanteeseen, suosittelemme ennen lajikurssille osallistumista esimerkiksi Murren Arkitottiskurssia. Huomaathan myös, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Kuka kurssin ohjaa?

Kurssin ohjaa koulutusohjaaja Anna-Maija Sundman, jolla on pitkä kilpailu- ja koulutuskokemus lajista.  Lue lisää kouluttajistamme täältä.