Teija Ovaskainen

Hei, olen Teija ja parhaillaan työharjoittelussa Turun Murrella. Samanaikaisesti opiskelen eläintenkouluttajan ammattitutkintoa. Teen myös työharjoittelua noutajien koulutukseen erikoistuneessa yrityksessä. Työharjoittelut antavat minulle arvokasta ja monipuolista tietoa alasta ja samalla saan tarkkailla lähietäisyydeltä muita kouluttajia työssään, tutustua eri lajeihin sekä nähdä erilaisten koirien ja ihmisten oppivan ja kehittyvän kurssien aikana.

Koirat ovat aina olleet osa elämääni harrastuskaverina, rakkaana perheenjäsenenä ja uskollisena ystävänä. Näiden vuosikymmenien aikana olen harrastanut koirieni kanssa tokoilua, agilityä, noseilua, rally-tokoilu, metsästystä, mejäilyä ja nomeilua. Riippuen rodusta, koiran edellytyksistä ja sen innokkuudesta. 

Olen aktiivisesti mukana kahdessa koirayhdistyksessä, talkoilen koirakokeissa, pidän lintukoirille suunnattuja koulutuksia ja vedän kimppatreenejä. Vapaa-ajan vietänkin lähes kokonaan koirapiireissä.

Nykyiset koirani Aino (Icywaters Andeer) ja Ulpu (Jummi-Jammin Uniikki) ovat ensimmäiset käyttölinjaiset labradorinnoutajani ja noiden kahden koiran myötä olen menettänyt sydämeni paitsi käyttölinjaisiin labradorinnoutajiin, niin myös rodunomaisiin lajeihin.
2,5 vuotiaan Ainon kanssa harjoittelemme määrätietoisesti noutajien metsästyskokeisiin (nome-B), tavoitteena nousta AVO -luokkaan tänä kesänä.  Metsästyskoirien jäljestyskokeessa (mejä) Aino starttaa tänä kesänä VOI -luokassa.  1,5 vuotiaan Ulpun kanssa kesä alkaa noutajien taipumuskokeella ja toivottavasti jo tänä kesänä Ulpukin pääsee starttaamaan nome-B kokeessa.
On ilo ja kunnia jakaa koiran kanssa harrastus, jossa koira pääsee toteuttamaan itseään rodunomaisesti ja nauttii siitä kokonaisvaltaisesti. Kesäisin reissaammekin koko perheen voimin matkailuautolla pitkin Suomea noutajien kokeissa ja koulutuksissa.

Asumme mieheni kanssa Paimiossa loistavien treenimaastojen keskellä. Jäin lisäeläkkeen turvin eläkkeelle keväällä 2022. Läheisteni lisäksi luonto, eläimet ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat aina olleet minulle tärkeintä elämässä. Niinpä ennakoin eläkkeelle jäämistä ja kouluttauduin personal traineriksi sekä metsämieli-, metsämörri- ja äänimalja -ohjaajaksi. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon jälkeen vain taivas  on rajana, voin alkaa toteuttaa unelmiani.