Saara Uljas

Olen Saara Uljas, eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittanut kouluttaja ja koirahieroja-opiskelija. Olen myös Certified Control Unleashed Instructor ja Suomen Kennelliiton pätevöimä Rally-tokon ylituomari. Lisäksi olen suorittanut erikoistumisopintoja hajutyöskentelyyn ja urheilukoiran fyysiseen harjoitteluun. Asiakas- ja ohjaustyöstä minulla on kokemusta myös työstäni sosiaalityöntekijänä. Olen innokas opiskelemaan aina uutta koirien käyttäytymiseen ja kouluttamiseen liittyvää.

Minulla on tällä hetkellä kotona 3 koiraa: kaksi Polski Owczarek Nizinnyä sekä Bordercollie. Omien koirieni kanssa minulle on kertynyt kilpailukokemusta Tokossa voittajassa, koiratanssissa HTM avoimessa, Rally-tokossa mestarissa, Noseworkissa 1. luokassa, ja olen myös suorittanut kahden koirani kanssa BH-kokeen. Lisäksi olen harrastanut paimennusta, ja agilityssa on tarkoitus startata kilpailut pian. 

Koirien lisäksi vapaa-ajallani harrastan käsitöitä ja rikossarjoja.

Minulle on kouluttamisessa tärkeää, että sekä koira että ohjaaja lähtevät kotiin treeneistä aina hyvillä mielin. Tavoitteena on, että koiran ohjaaja oppii soveltamaan harjoituksia itsenäisesti omassa arjessaan ja itsekseen treenatessaan. Koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi on minulle sydäntä lähellä, ja siksi opiskelen myös koirahierojaksi ja suoritan samalla ruokintaan liittyviä opintoja.