Minna Lepistö

Elämän suola on oppia uutta, ja siksi olenkin harrastanut todella montaa lajia (agility, rally, toko, nosework, paimennus, pk-viesti/jälki/haku) ja osassa kilpaillutkin. Tällä hetkellä pyrin koirieni kanssa sujuvaan ja mielekkääseen arkeen, jossa valitsemme harrasteet yhdessä. Tärkeänä pidän molemminpuolista luottamusta ja yhteistyötä koirieni kanssa, jossa pyrin ottamaan huomioon koiran mieltymykset ja antamaan valinnan mahdollisuuksia niin treeneissä kuin arkielämässä.

Alunperin olen työskennellyt tuotantoeläinten hoitajana, mutta viimeiset kaksi vuotta ravintolan vuoropäällikkönä, jossa työhoni on kuulunut mm. uusien työntekijöiden kouluttaminen. Tämän ansiosta olen saanut koulutusta myös ihmisten ohjaamiseen. Viimeisimpänä opintoprojektina eläintenkouluttajan ammattitutkinto, jonka suoritin keväällä 2023.

Kotoa löytyvät tällä hetkellä kelpienartut Hippa 9v ja Voima 3v sekä schipperkeuros Oikku 13v. Aiemmin minulla on ollut belgianpaimenkoiria, saksanpaimenkoira, collie, karkeakarvainen kettuterrieri ja ajokoirasekoitus, eli kokemusta on hyvin monenlaisista koirista.Viimeisen vuoden aikana olen opiskellut ja valmistunut Vainuvoiman hajukoiraohjaajakoulutuksesta ja Saskyn lisäkoulutuksesta Koiran kouluttaminen suunnitelmallisesti ja vastuullisesti.  

Kouluttajana pyrin huomioimaan koiran ja ohjaajan yksilöinä ja löytämään heille parhaat ja palkitsevimmat toimintatavat. Keskityn koirakon positiivisiin puoliin ja haasteet otan vastaan suurella innolla. Koulutustaustaa löytyy kymmenien vuosien ajalta, ja nykyään minua erityisesti ilahduttaa, innostaa ja hämmästyttää palkitsemalla ja toiminnan tarjoamisella koulutettujen eläinten oma halu ja suuri motivaatio pyrkiä tuottamaan sitä toimintaa mitä ihminen toivoo. Lisäksi pidän hyvin tärkeänä koiran koko elämän hyvinvointitekijöiden huomioimista. Koulutuksissa pyrinkin yhdessä ohjaajan kanssa rakentamaan kullekin koiralle yksilölliset toimivat palkkiot ja vahvistamaan koiran omia valintoja palkkioiden avulla. Kouluttajana pyrin olemaan myös helposti lähestyttävä ja helposti ymmärrettävä. Tärkeimpänä pidän luottamuksellista yhteistyötä ja tekemisen iloa.