Maija Leino

Olen Maija Leino ja olen Murrella työharjoittelussa kesällä 2022 ja jatkan harjoittelijana tulevien opintojeni ajan. Olen ollut kiinnostunut eläimistä ja erityisesti niiden käyttäytymisestä, oppimisesta ja kouluttamisesta niin kauan kuin muistan, ja unohdun usein lukemaan ja etsimään tietoa aiheesta tuntikausiksi. Seuraavaksi pääsen toteuttamaan haaveeni, kun tulin valituksi opiskelemaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa Taitotaloon. 


Ensimmäisen oman koirani, kiinanharjakoira Tiitun, sain vuonna 2003 ja paria vuotta myöhemmin porukkaan liittyi myös espanjanvesikoira Reia. Olen ehtinyt touhuta koirieni kanssa vuosien varrella monenlaista, mm. agilitya ja näyttelyitä. Minulle tärkeintä harrastamisessa on alusta asti kuitenkin ollut se, että molemmilla on hauskaa, niin itsellä kuin erityisesti koiralla ja kaiken koulutuksen päätavoitteena onkin aina ollut sujuva, miellyttävä ja rento arki yhdessä koiran kanssa. Omaehtoisen käsittelyn opettelulla on ollut suorastaan käänteentekevä vaikutus arjen sujuvuuteen ja toivoisin todella että olisin tiennyt siitä jo Tiitun aikana 2000-luvun alussa. Tiitu jännitti kynsien leikkausta paljon ja toivoin aina, että keksisin keinon tehdä siitä vielä miellyttävämpää kuin mitä se positiivisen vahvistamisen kautta oli. Kynsien leikkausta ja siihen liittyviä tukitaitoja opeteltiin kuitenkin sinnikkäästi positiivisen vahvistamisen kautta, ja lopulta löydettiin tapa, jolla homma hoitui melko rennosti. 


Tällä hetkellä kotonani asustaa kaksi Espanjasta tarhalta tullutta rescueta. Kolmevuotias amstaffimix Antero nauttii täysillä ikiomalla kotisohvalla loikoilusta, lenkkeilystä ja kaikesta pikkuvirikkeestä mitä satutaan keksimään. Helmikuussa Suomeen saapunut puolitoistavuotias Flora puolestaan on huomattavasti energisempi tapaus. Flora nauttii suunnattomasti kaikesta yhteisestä tekemisestä ja on todella innokas oppimaan uutta. Neidin kanssa onkin jo ehditty opetella yhdessä kaikkea arkitottelevaisuudesta tasapainotemppuiluihin ja sienikoirankin ura on hyvällä alulla. Koirien kanssa touhuilun lisäksi harrastuksiini kuuluvat myös mm. frisbeegolf, käsityöt, lukeminen ja pyöräily.