Katja Silander

Olen Katja Silander, Turun Murren perustaja, ja yrittäjä, eläintenkouluttaja (AT ja EAT), sekä FM. Keväällä 2021 valmistuin ryhmästä, joka suoritti Suomen ensimmäiset eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnot. Toimin myös arvioijana näyttötutkinnoissa eläintenkouluttajan ammattitutkintoa suorittaville opiskelijoille.

Olen koko elämäni harrastanut koiria ja hevosia, ja tällä hetkellä kotona asuvat valkoisetpaimenkoirat Suzi, Masi, Pii, Eemeli, Turo, sekä kissat Pilli ja Pulla. Rotuyhdistyksemme (valkoinenpaimenkoira) toiminnassa olen myös mukana, ja olen myös kiinnostunut rodun jalostuksesta ja kasvatuksesta tehden yhteistyötä Boardhill kennelin kanssa. On ollut ilo saada kotiin kasvamaan jo kolme valkkaripentuetta, viimeisimpänä sijoitusnarttu Nappiksen Boardhill I- pentue kesällä 2020.

Omien koirieni kanssa harrastan rally-tokoa, tokoa ja noseworkia. Pimulla ja Piillä on rallysta koulutustunnukset RTK4, Pimu on startannut tokossa Voittajaluokassa. PImu siirtyi eläkkeelle 8-vuotiaana, Piin kanssa tavoite on saavuttaa Rally-tokon valionarvo vielä jonain päivänä. Masilla on RTK2 ja TK1, katsotaan kilpaillaanko vielä ylempiä luokkia – Masille luultavasti tärkeämpää on laatuaika kotona kuin kisapaikalla 😉 Myös juniori-ikäinen Eemeli starttasi rally-uransa lupaavasti hienolla 92p tuloksella! Ikävä kyllä vaikean, mutta hallinnassa olevan, sairauden vuoksi taitava, ja aina innokas toko,-, rally- ja nosekoirani Suz (TK1, RTK3) on poissa kilpailukehistä.

Aktiivisen koiraelämän ulkopuolella minulle ehkä tärkein ’harrastus’ on matkailu, ja matkustellessakin eläimiin liittyvät hyvinvointikysymykset. Kirjoittamastani Blogista voi lukea lisää miten travellerina voi huomioida esimerkiksi katukoiria.

Jo vuosia sitten kiinnostukseni eläinten käyttäytymiseen, oppimiseen ja koulutukseen alkoi lisääntyä, ja vuonna 2011 hakeuduin opiskelemaan eläinkoulutusalaa Amieduun. Opiskeluaikoina alkoi kyteä ajatus omasta koirakoulusta, ja vuonna 2013 syntyi Turun Murre. Eläintenkouluttajan ammattitaitovaatimuksiin kuuluu käyttäytymistieteisiin, sekä oppimispsykologiaan perustuvat koulutusmenetelmät positiivisen vahvistamisen tekniikoin, ja näillä arvoilla Murrella toimitaan.  

Tavoitteeni yrityksen perustamisesta lähtien on ollut eläinten hyvinvoinnin lisääminen mm. nykyaikaiseen koulutukseen liittyvän tiedon jakamisen avulla. Tämä tavoite onkin onnistunut erinomaisesti, sillä Murrella on järjestetty vuosien varrella kymmeniä eri asiantuntijoiden koulutustilaisuuksia, ja satoja kursseja, joissa kuulijoita ja oppijoita on ollut jo tuhansia. Kaikki Murren kouluttajat myös kouluttautuvat lisää jatkuvasti, ja näin meillä onkin monipuolinen osaaminen ja ammattitaito niin erilaisessa lajiosaamisessa kuin ongelmakäyttäytymisessä, ja kaikessa siltä väliltä! Lokakuussa 2019 olimme Anniinan kanssa Clicker Expossa päivittämässä ajatuksiamme, ja pian sen jälkeen kouluttajakollegoiden kanssa Eva Bertilssonin luotsaamassa CCC- konferenssissa Ruotsissa. Näissä molemmissa tapahtumissa pääsimme kuulemaan taas niin hienoja inspiroivia puheenvuoroja eläinalan maailmanluokan huipuilta!

Omissa ryhmissäni treenaavat Murren edistyneimmät/kisaavat rally-tokoilijat. Koska koiramaailmaan mahtuu valtavasti niin erilaisia koiria kuin harrastuslajeja, Murrella kouluttaa lisäkseni myös muita ammattitaitoisia, sekä samat arvot omaavia kouluttajia. Lisäksi pidän erityisen tärkeänä hyvää yhteistyötä muiden kouluttajien, sekä alan toimijoiden kanssa. Alueen koirakouluista Vainuvoima on Murren pitkäaikainen yhteistyökumppani, koirahierojista Anu Toukonen (Tmi Murrellesi), eläinfysioterapeuteista FysioMuuvin Tiina Kuusisto ja eläinosteopaateista Mari Vidgren (Voimalaan). Murre on myös Koirahotelli Pia’s Dreamdogsin, ja ulkoilutus – ja hoitopalvelu PetPalvelun suosittelija.

Toukokuussa 2021 avaamme Hämeenlinnan kupeeseen Hattulaan uuden toimipisteen Linnan Murren, jonka tavoitteena on tuoda Kanta-Hämeeseen lisää ymmärrystä ja osaamista, sekä tarjota koiranomistajille niin perustaitoja kuin harrastusmahdollisuuksia. Myös Hollolassa toimiva Turun Murren ”sisaryritys” Lahen Murre on alkujaan perustamani, mutta sittemmin siirtynyt uudelle yrittäjälle jatkamaan positiivisten koulutusmentelmien ilosanomaa Lahden alueella.

Toivotan koko Murren tiimin puolesta uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Murrelaisten iloiseen joukkoon! Olemassaolevia asiakkaita puolestani haluan kiittää, sillä ilman tyytyväistä asiakaskuntaamme emme saisi näin suurella volyymilla vietyä eteenpäin meidän ykkösprioriteettia, joka on koirien hyvinvoinnin lisääminen!