Katja Silander

Olen Katja Silander, Turun Murren perustaja, ja yrittäjä, eläintenkouluttaja (at.), sekä FM. Tällä hetkellä opiskelen ryhmässä, joka suorittaa Suomen ensimmäistä eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa. Lisäksi toimin arvioijana näyttötutkinnoissa eläintenkouluttajan ammattitutkintoa suorittaville opiskelijoille.

Olen koko elämäni harrastanut koiria ja hevosia, ja tällä hetkellä kotona asuvat valkoisetpaimenkoirat Suzi, Masi, Pii, Eemeli, Turo, beauceron Pimu, kissat Pilli ja Pulla, sekä kaksi vuohta. Rotuyhdistyksemme (valkoinenpaimenkoira) toiminnassa olen jonkun verran mukana, ja olen myös kiinnostunut rodun jalostuksesta ja kasvatuksesta tehden yhteistyötä Boardhill kennelin kanssa. On ollut ilo saada kotiin kasvamaan jo kolme valkkaripentuetta, viimisimpänä sijoitusnarttu Nappiksen Boardhill I- pentue.

Omien koirieni kanssa harrastan rally-tokoa, tokoa ja noseworkia. Pimulla on rallysta koulutustunnus RTK4, ja tokosta AVO1, sekä startti VOI- luokassa. Pii kilpailee Rallyssa Mestariluokassa, Mas on siirtymässä Voittajaluokkaan. Syksyllä 2020 Pii ja Mas ovat tehneet myös Toko ALO1- tulokset. Ikävä kyllä vaikean, mutta hallinnassa olevan, sairauden vuoksi taitava, ja aina innokas toko,-, rally- ja nosekoirani Suz (TK1, RTK3) on poissa kilpailukehistä.

Aktiivisen koiraelämän ulkopuolella minulle ehkä tärkein ’harrastus’ on matkailu, ja matkustellessakin eläimiin liittyvät hyvinvointikysymykset. Kirjoittamastani Blogista voi lukea lisää miten travellerina voi huomioida esimerkiksi katukoiria.

Jo vuosia sitten kiinnostukseni eläinten käyttäytymiseen, oppimiseen ja koulutukseen alkoi lisääntyä, ja vuonna 2011 hakeuduin opiskelemaan eläinkoulutusalaa Amieduun. Opiskeluaikoina alkoi kyteä ajatus omasta koirakoulusta, ja vuonna 2013 syntyi Turun Murre. Eläintenkouluttajan ammattitaitovaatimuksiin kuuluu käyttäytymistieteisiin, sekä oppimispsykologiaan perustuvat koulutusmenetelmät positiivisen vahvistamisen tekniikoin, ja näillä arvoilla Murrella toimitaan.  

Tavoitteeni yrityksen perustamisesta lähtien on ollut eläinten hyvinvoinnin lisääminen mm. nykyaikaiseen koulutukseen liittyvän tiedon jakamisen avulla. Tämä tavoite onkin onnistunut erinomaisesti, sillä Murrella on järjestetty vuosien varrella kymmeniä eri asiantuntijoiden koulutustilaisuuksia, ja satoja kursseja, joissa kuulijoita ja oppijoita on ollut jo tuhansia. Kaikki Murren kouluttajat myös kouluttautuvat lisää jatkuvasti, ja näin meillä onkin monipuolinen osaaminen ja ammattitaito niin erilaisessa lajiosaamisessa kuin ongelmakäyttäytymisessä, ja kaikessa siltä väliltä! Lokakuussa 2019 olimme Anniinan kanssa Clicker Expossa päivittämässä ajatuksiamme, ja pian sen jälkeen kouluttajakollegoiden kanssa Eva Bertilssonin luotsaamassa CCC- konferenssissa Ruotsissa. Näissä molemmissa tapahtumissa pääsimme kuulemaan taas niin hienoja inspiroivia puheenvuoroja eläinalan maailmanluokan huipuilta!

Omissa ryhmissäni treenaavat Murren edistyneimmät/kisaavat rally-tokoilijat. Koska koiramaailmaan mahtuu valtavasti niin erilaisia koiria kuin harrastuslajeja, Murrella kouluttaa lisäkseni myös muita ammattitaitoisia, sekä samat arvot omaavia kouluttajia. Lisäksi pidän erityisen tärkeänä hyvää yhteistyötä muiden kouluttajien, sekä alan toimijoiden kanssa. Alueen koirakouluista Vainuvoima on Murren pitkäaikainen yhteistyökumppani, koirahierojista Anu Toukonen (Tmi Murrellesi), eläinfysioterapeuteista FysioMuuvin Tiina Kuusisto ja eläinosteopaateista Mari Vidgren (Voimalaan). Murre on myös Koirahotelli Pia’s Dreamdogsin, ja ulkoilutus – ja hoitopalvelu PetPalvelun suosittelija.

Hollolassa toimiva Turun Murren ”sisaryritys” Lahen Murre on alkujaan perustamani, mutta sittemmin siirtynyt uudelle yrittäjälle jatkamaan positiivisten koulutusmentelmien ilosanomaa Lahden alueella.

Toivotan koko Murren tiimin puolesta uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Murrelaisten iloiseen joukkoon! Olemassaolevia asiakkaita puolestani haluan kiittää, sillä ilman tyytyväistä asiakaskuntaamme emme saisi näin suurella volyymilla vietyä eteenpäin meidän ykkösprioriteettia, joka on koirien hyvinvoinnin lisääminen!