Katja Silander

Olen Katja Silander, Turun Murren perustaja, ja yrittäjä, eläintenkouluttaja (at.), sekä FM. Olen koko elämäni harrastanut koiria sekä hevosia, ja tällä hetkellä kotona asuvat valkoisetpaimenkoirat Suzi, Masi, Pii, ja beauceron Pimu. Rotuyhdistyksemme (valkoinenpaimenkoira) toiminnassa olen jonkun verran mukana, ja olen myös kiinnostunut rodun jalostuksesta ja kasvatuksesta tehden yhteistyötä Kowhai ja Boardhill kenneleiden kanssa. Kesällä 2018 Piin kymmenpäinen Boardhill F- pentue syntyi ja kasvoi kotonani, seuraavaa odotellessa <3

Omien koirieni kanssa harrastan niin rally-tokoa, tokoa kuin Noseworkia. Pimulla on rally-tokon korkein koulutustunnus RTK4, Pii kilpailee rallyn Voittajaluokassa. Ikävä kyllä vaikean sairastelun vuoksi taitava, ja aina innokas rally- ja nosekoirani Suz (RTK3) on poissa kilpailukehistä.

Jo vuosia sitten kiinnostukseni eläinten käyttäytymiseen, oppimiseen ja koulutukseen alkoi lisääntyä, ja vuonna 2011 hakeuduin opiskelemaan eläinkoulutusalaa Amieduun. Opiskeluaikoina alkoi kyteä ajatus omasta koirakoulusta, ja vuonna 2013 syntyi Turun Murre. Eläintenkouluttajan ammattitaitovaatimuksiin kuuluu käyttäytymistieteisiin, sekä oppimispsykologiaan perustuvat koulutusmenetelmät positiivisen vahvistamisen tekniikoin, ja näillä arvoilla myös Murrella toimitaan.  

Tavoitteeni yrityksen perustamisesta lähtien on ollut eläinten hyvinvoinnin lisääminen mm. nykyaikaiseen koulutukseen liittyvän tiedon jakamisen avulla. Tämä tavoite onkin onnistunut erinomaisesti, sillä Murrella on järjestetty vuosien varrella kymmeniä eri asiantuntijoiden koulutustilaisuuksia, ja satoja kursseja, joissa kuulijoita ja oppijoita on ollut jo tuhansia. Kaikki Murren kouluttajat myös kouluttautuvat lisää jatkuvasti, ja näin meillä onkin monipuolinen osaaminen ja ammattitaito niin erilaisessa lajiosaamisessa kuin ongelmakäyttäytymisessä, ja kaikessa siltä väliltä! Osallistuimme muun muassa lokakuussa 2019 Anniinan kanssa Clicker Expoon Manchesteriin päivittämään ajatuksiamme. Siellä pääsimme kuulemaan taas kerran maailman tunnetuimpia kouluttajia, mm. huipputaitavaa Eva Bertilssonia, joka onkin yksi suosikeistamme!

Omissa ryhmissäni treenaavat Murren edistyneimmät/kisaavat rally-tokoilijat, sekä kaikki Murren Nosework- harrastajat. Koska koiramaailmaan mahtuu valtavasti niin erilaisia koiria kuin harrastuslajeja, Murrella kouluttaa lisäkseni myös muita ammattitaitoisia, sekä samat arvot omaavia kouluttajia. Lisäksi pidän erityisen tärkeänä hyvää yhteistyötä muiden kouluttajien, sekä alan toimijoiden kanssa. Alueen koirakouluista Vainuvoima on Murren pitkäaikainen yhteistyökumppani, koirahierojista Anu Toukonen (Tmi Murrellesi), eläinfysioterapeuteista Fysiomuuvin Tiina Kuusisto ja eläinosteopaateista Mari Vidgren (Voimalaan). Murre on myös eläinlääkäriaseman PetVetin yhteistyökouluttaja, ja Koirahotelli Pia’s Dreamdogsin suosittelija.

Hollolassa toimiva Turun Murren ”sisaryritys” Lahen Murre on alkujaan perustamani, mutta sittemmin siirtynyt uudelle yrittäjälle jatkamaan positiivisten koulutusmentelmien ilosanomaa Lahden alueella.

Kouluttajana tai koulutusohjaajana ei voi koskaan olla valmis, ja siksi jatko-opiskelenkin tällä hetkellä sekä Vainuvoiman hajukoirakouluttajaksi, että eläintenkoulutuksen erikoisammattitutkintoa, joka on Suomessa ensimmäinen laatuaan.