Johanna Virtanen

Olen Johanna Virtanen ja olen pyörittänyt koirien hyvinvointipalveluja tarjoavaa yritystä Dogcarea vuodesta 2012, jolloin valmistuin koirahierojaksi Tampereen Urheiluhierojakoulusta. Yritykseni tarjoaa hieronnan lisäksi mm. vesiterapiaa. Erityiskiinnostuksen kohteita ovat kehonhuollolliset asiat, sekä nykyään myös enenevissä määrin kouluttaminen, ja asiakkaiden ohjaus. Murren tiimissä ohjaamani kurssit tulevat olemaan pääasiassa hajutyöskentelyyn liittyviä, mutta myös kehonhuollon kursseja, sekä lapsille ja nuorille suunnattuja kursseja on suunnitteilla.

Kotonani asustaa neljä koiraa; bordercollie Kuura, labbis-bordercolliemix Kaneli sekä 13- ja 15- vuotiaat chihuahua-vanhukset Chico ja Pomita. Koirien lisäksi kotoa löytyy kuusi kanarouvaa ja kukko. Lähitulevaisuudessa haaveena on ottaa myös lampaita. Harrastukseni liittyvät useimmiten eläinten parissa touhuiluun. Lisäksi matkailu, ruoanlaitto, veneily, luonnossa liikkuminen ja puutarhanhoito ovat lähellä sydäntä.

Koirien kanssa olen harrastanut rallytokoa, agilityä, sekä erilaisia hajuhommia.Jo alkumetreillä huomasin, että hajutyöskentely vei mukanaan ja on se ”oma juttu”.

Noseworkin ja id:n lisäksi mukaan tulivat erilaiset sienet, sekä hajukoiraohjaajakoulutuksen myötä homeet. Tarkoituksena oli aloittaa Kanelin kanssa työskentely homekoiraohjaajana ensi vuonna, mutta suunnitelma siirtyy tuonnemmaksi, mahdollisesti Kuuran kanssa toteutettavaksi, Kanelin saatua diagnoosin selän degeneratiivisista muutoksista.

Käyn säännöllisesti erilaisilla luennoilla sekä kursseilla kehittyäkseni paremmaksi ohjaajaksi omalle koiralleni, sekä myös asiakkailleni. Yksi etappi tulee jälleen saavutettua, kun valmistun tämän vuoden lopussa hajutyökouluttajaksi Vaunuvoiman ja Scentren yhteistyössä järjestämästä kouluttajakoulutuksesta.

Kaikenlainen hajutyöskentely aktivoi koiraa ja se sopii lähes poikkeuksetta kaikille koirille kokoon, rotuun tai ikään katsomatta, sillä haistelu on koiralle yksi luontaisimmista toiminnoista. Tiesitkö muuten, että hajuaisti kehittyy pennulle jo sikiökaudella ja toimii aisteista viimeisenä?

Toivon tunneillani koirakoiden nauttivan yhdessä tekemisen ilosta.