Jasmin Kujander

Olen Jasmin Kujander (FM), yksi Turun Murren kouluttajatiimistä. Olen SKL:n pätevöittämä arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja, koiratanssin koulutusohjaaja, ja käynyt myös koiratanssin koulutusohjaajien jatkokoulutuksen. Olen kouluttanut Turun Murrella pari vuotta valmentaen pääasiassa koiratanssi-, ja rally-toko-asiakkaita.

Kotonani asustaa 2017 syntynyt novascotiannoutajauros Eino, jonka kanssa harrastamme tavoitteellisesti koiratanssia, rally-tokoa ja noutajien metsästyskokeita varten. Koiratanssin alalajissa HTM:ssä kilpailemme ylimmässä eli voittajaluokassa, ja starttasimme tässä lajissa vuonna 2019 koiratanssin SM-kilpailuissa. Koiratanssin toisessa alalajissa freestylessä starttaamme seuraavaksi avoimessa luokassa. Rally-tokossa meillä on koulutustunnus RTK2. Einon kanssa treenaamisen lisäksi harrastan nykytanssia, ja tulevaisuuden haaveissa on myös hankkia toinen treenikaveri <3

Koulutuksissani keskityn kehittämään ohjaajan ja koiran välistä suhdetta, sillä hyvä yhteistyö on mielestäni jokaisen koiraharrastuslajin perusta. Vasta yhteistyön ollessa kunnossa voidaan alkaa odottaa koiralta suurempia kokonaisuuksia. Yhteistyön ja koiran aktiivisen työskentelyhalukkuuden ylläpito on siis läsnä joka harjoituksessa.

Pidän omien suoritusten ja treenien analysoimisesta, joka tuo myös tiettyä tavoitteellisuutta koulutuksiini. Yritän auttaa koirakkoa kehittymään löytämällä juuri heille sopivat työkalut ongelmien ratkaisuun. Koulutuksissani pyrin myös rohkaisemaan ohjaajia heittäytymään, auttamaan koirakkoa ylittämään itsensä ja räätälöimään harjoitukset niin, että jokaiselle tulee onnistumisia.

Positiivinen koulutus toimii koirien lisäksi myös ohjaajille, ja siksi mielestäni on tärkeää kertoa kehityskohtien lisäksi myös siitä, missä onnistuttiin!