Jaana Karppinen

Olen Jaana Karppinen, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Päälajinani on rally-toko ja olenkin lajin koetoimitsija, koulutusohjaaja sekä ylituomari. Olen myös koiratanssin koulutusohjaaja. Päivätyökseni olen kouluttanut  avustajakoiria viimeiset neljä vuotta sekä sivutoimisesti vetänyt erilaisia rally-tokon koulutuspäiviä, kursseja sekä verkkokursseja.

Kotonani asustelee neljän koiran lauma. Cane corso Bruno on 7-vuotias uros, joka valioitui rally-tokosta viime syksynä. Brunon kanssa on harrastettu rallya pennusta asti päälajina, mutta on treenattu aktiivisesti myös nose workkia ja koiratanssia. Frans on 5-vuotias amstaffiuros, jonka kanssa harrastetaan koirajumppaa ja nose workkia. Avustajakoirakouluttajan työn sivutuotteena minulle saapui projektikoiraksi labbis Gunnar noin kolme vuotta sitten. Gunnar ei kuitenkaan ollut soveltuva avustajakoiraksi, joten se jäi luokseni pysyvästi. Gunnarilla on rally-tokon osalta RTK 2 saavutettuna ja treenaamme nyt ylempien luokkien liikkeitä. Viimeisimpänä laumaan saapui vielä Armi, Gunnarin serkkutyttö. Armi on nyt 2-vuotias ja sen kanssa treenaamme pääasiassa rally-tokoa, RTK 2 -koulari saatiin nyt kesällä. Armi on fiksu ja innokas labbistyttö eli treenilistalla on myös tokon ja jäljen treenaaminen.

Rally-tokon harrastamisen aloitin yli kymmenen vuotta sitten tanskandoggieni Doriksen ja Carmenin kanssa. Molossirodut ovatkin erityisesti lähellä sydäntäni! Treenatessa tai kouluttaessa pyrin aina huomioimaan koiran rodun sekä yksilölliset piirteet ja löytämään sopivan tavan kouluttaa käsillä olevaa asiaa. Pyrin aina hyvään yhteistyöhön koiran kanssa, motivaatio ja fiilis on tärkeintä yhteisessä tekemisessä! Koulutan positiivisen vahvistamisen keinoin, rakastan erilaisten kohteiden käyttöä ja yleensä myös koirat rakastavat niitä. Kouluttamisessa hauskinta onkin seurata koiran hoksaamista ja oppimista!

Koirien ja niiden kanssa harrastamisen lisäksi elämääni mahtuu hieman uuden opiskelua! Vuoden -22 alussa aloitin sosionomi -opinnot Turun AMK:ssa ja sieltä olenkin jo saanut työkaluja sekä ihmisten että erilaisten ryhmien ohjaamiseen.