Anna Viljanen

Olen Anna Viljanen ja ohjaan Murrella vakiryhmiä ja rally-tokon tutustumis- ja jatkoryhmiä. Olen harrastanut Murrella rally-tokoa vuodesta 2017 ja koiratanssia vuodesta 2019. Tänä aikana olen saanut ohjausta monelta eri kouluttajalta ja oppinut heiltä valtavasti. Positiivinen vahvistaminen koirankoulutuksessa ja muutenkin positiivinen ilmapiiri veivät mennessään, ja ilokseni pääsin myös itse mukaan Murren kouluttajatiimiin syksyllä 2020.

Kotona minulla on vuonna 2016 syntynyt leonberginkoiranarttu Siri, joka on leikkikoulusta lähtien käynyt viikoittain Murrella harrastaen sekä rally-tokoa, että koiratanssia. Sirillä on hallinnassa oleva sairaus, ja sen seurauksena loppuelämän lääkitys, joka estää meitä kisaamasta virallisesti, mutta epävirallisissa kisoissa olemme rally-tokossa osallistuneet voittajaluokkaan asti. Nyt viime aikoina olemme keskittyneet koiratanssiin ja osallistuneet myös tanssissa muutamiin epävirallisiin kisoihin. Siri nauttii tällä hetkellä selvästi enemmän tanssista, jossa voin muokata liikkeitä ja treenejä parhaiten juuri raskasrakenteiselle ja toisinaan hieman matalavireisellekin koiralle sopiviksi. Kesällä 2021 taloon tuli myös toinen leotyttö Kara, joka on jo aloitellut treeniuraansa Murren leikki- ja pentukoulussa. Toivon, että terveystilanne on tällä kertaa suosiollisempi ja saisin Karasta sitten ihan kisakaverinkin jatkossa. Tärkeintä minulle on kuitenkin koirien kanssa yhdessä tekemisen molemminpuolinen ilo. Koirien lisäksi elämääni kuuluu pyöräilyä, jalkapalloa ja väitöskirjatyötä. Aiemmin olen myös matkustellut paljon, mutta se on jäänyt nyt viime aikoina vähemmälle. 

Olen kiinnostunut oppimispsykologiasta ja nautin koulutuksista tähän liittyen. Erityisen inspiroivaksi olen kokenut ruotsalaisen etologin Karolina Westlundin webinaarin Advanced Animal Training, jossa koiran kouluttamista on lähestytty itselleni sopivasti analysoiden ja havainnollistaen. Pyrin tuomaan oppimaani myös ohjaamilleni tunneille.

Parasta koirakoiden ohjaamisessa on nähdä sekä ohjaajan, että koiran oivaltamisen ilo, ja yhdessä onnistumisen riemu! Pyrin räätälöimään harjoituksia koirakon mukaisesti, jotta kaikki koirakot saavat onnistumisia. Erityisen hienoa on ollut nähdä koirakoiden edistyminen ajan kuluessa.