Turhautuvat ja kuumuvat koirat- luento SU 13.1.

Turhautuvat ja kuumuvat koirat- luento SU 13.1.

Luentosarjan viimeinen osa jäljellä!

Monelle koiralle tyypillistä on kiihtyminen ja turhautuminen. Kiihtyessään koira saattaa aloittaa rajun, omistajaan kohdistuvan leikin, joka voi kääntyä liian rankaksi. Turhautuva koira voi napata hihnasta, lahkeesta tai kädestä kiinni jos sitä estetään. Jotkut tilanteet aiheuttavat koirissa kiihtymyksen, jonka aikana niihin ei saa kontaktia ja joissa koiran kynnys aggressiiviseen toimintaan alenee. 

Kiihtyminen on hyödyllinen ilmiö ja tarpeen monissa lajeissa. Se kertoo koiran suuresta motivaatiosta. Kiihtyessään koira ei kykene keskittymään muihin asioihin, kuten ohjaajaan ja pienikin estäminen voi aiheuttaa koirassa voimakkaan reaktion. Liian rajusta leikistä koiralle voi jäädä ikävä tapa, jolla se purkaa stressiä. Turhautumisen ja kuumentumisen ehkäisy lähtee arkirutiinien tuunaamisesta ja jälleen kerran tukitaitojen opettamisesta. 

Päivän aikana saat vastauksia näihin kysymyksiin: Mitä pitää tehdä, kun koira alkaa lenkillä hyökkäillä päin? Millä tavalla koiran puremisen ja hyppimisen voi keskeyttää? Miten koiran kierroksia saa treenipaikalla hallintaan? Miksi koira puree kun sitä yrittää nostaa autoon? Mikä on oikea tapa reagoida, jos koira puree lenkillä hihnaan tai lahkeeseen? 

_______________________________________

Aggressiivisuus on yksi yleisimmistä syistä ottaa yhteyttä eläinten käytösneuvojaan. Koira voi käyttäytyä aggressiivisesti omistajaa, vierasta ihmistä, toista koiraa tai muuta eläintä kohtaan. Aggressiivista käyttäytymistä ei nykyisin enää leimata automaattisesti vihaisuudeksi eikä luonneviaksi, vaan ymmärretään, että sitä tapahtuu useista eri syistä ja sitä voidaan ennakoinnilla ja omalla toiminnalla sekä koulutuksella ehkäistä ja välttää. 

Arjessa voi tapahtua pieniä asioita, jotka altistavat säikähdyksille, murinalle, rähjäämiselle tai hyökkäyksille. Nämä tilanteet olisi tärkeä huomata, jotta ongelmia ei synny. Jos taas tilanne on ollut päällä jo pitkään, on tärkeää pystyä katsomaan asiaa koiran näkökulmasta ja kehittää sopivat toimenpiteet, joilla päästään korjaamaan tilannetta. Koulutuspäivien aikana keskustellaan ja demokoirien avulla käydään läpi sitä, millä tavoilla erilaisiin tilanteisiin voi suhtautua ja vaikuttaa. Luentosarja sopii kaikille koiranomistajille sekä koirien parissa työskenteleville!

Sujuva arki koiran kanssa muodostuu siitä, että perheen ihmiset tuntevat koiran tavat ja koira tuntee perheen ihmisten tavat. Ennakoitavuus ja johdonmukaisuus ovat tärkeitä seikkoja sekä ihmisille että koirille ja kahden lajin sopuisa elämä yhteisen katon alla vaatii opettelua. Kouluttaja Jaana Pohjola työskentelee käytösneuvojana haastavien tapauksien parissa ja lähestyy tilanteita hyvinvoinnin, motivaation ja omaehtoisuuden näkökulmasta. 

Koulutuspäivien aiheet: 

2.9. Tunnista ja ehkäise vaaratilanteet
16.9. Omistushaluiset koirat ja resurssiagressiivisuus
7.10. Epävarmat koirat ja pelkoaggressiivisuus
11.11. Koirienväliset kahnaukset ja riidat
6.12. Hihnarähinän anatomia
13.1. Turhautuvat ja kuumuvat koirat 

Ilmoittautumiset: katja@turunmurre.fi
Koulutuspäivän hinta:
49 €/päivä
45 € kpl/ kolme päivää
39 € kpl/ kaikki kuusi päivää

Elainkoulutus.fi-sivuston jäsenenä saat viiden euron alennuksen yllä mainituista hinnoista!

Ilmoittaudu katja@turunmurre.fi