Katja Silander
Eläintenkouluttaja

Olen Katja Silander, Turun Murren perustaja ja yrittäjä, eläintenkouluttaja (EAT., AT.), sekä FM. Olen myös suorittanut kansainvälisen Fear Free -sertifikaatin, ja siihen liittyvät arvot ovatkin Murrella olleet tärkeässä roolissa jo vuosia kaikissa koulutuksissa ja kursseissa. Lisäksi toimin arvioijana näyttötutkinnoissa eläintenkouluttajan ammattitutkintoa suorittaville opiskelijoille.

Olen koko elämäni harrastanut koiria ja hevosia, ja tällä hetkellä kotona asuvat valkoisetpaimenkoirat Suzi, Masi, Pii, Turo, lk hollanninpaimenkoira Niitti sekä kissat Pilli ja Pulla. Kotonani on vuosien varrella myös syntynyt ja kasvanut muutama valkkaripentue yhteistyössä Boardhill– ja Kowhai-kenneleiden kanssa.

Omien koirieni päälaji on vuosia ollut rally-toko. Olen harrastanut ja kilpaillut lajissa kymmenisen vuotta, ja korkein saavutuksemme on Piin RTVA- arvo sekä 2021 piirinmestaruuspronssi. Tällä hetkellä keskityn mielenkiinnolla uuden rodun tutkailuun ja koulutukseen.

Aktiivisen koiraelämän ulkopuolella minulle ehkä tärkein ’harrastus’ on matkailu, ja matkustellessakin eläimiin liittyvät hyvinvointikysymykset. Kirjoittamastani Blogista voi lukea lisää miten travellerina voi huomioida esimerkiksi katukoiria.

Jo vuosia sitten kiinnostukseni eläinten käyttäytymiseen, oppimiseen ja koulutukseen alkoi lisääntyä, ja vuonna 2011 hakeuduin opiskelemaan eläinkoulutusalaa Amieduun. Opiskeluaikoina alkoi kyteä ajatus omasta koirakoulusta, ja vuonna 2013 syntyi Turun Murre. Tarve ymmärtää käyttäytymistä aina vain enemmän ja palvella niin asiakkaita kuin omia koiria paremmin, on syynä jatkuvaan itsensä kehittämiseen. Itse olen erityisen mieltynyt ruotsalaisen etologin Karolina Westlundin verkkokursseihin, viimeisimpänä häneltä suoritettuna Resolving challenging behaviour.